Gevelbekleding reinigen

Het reinigen van de gevelbekleding zorgt voor een schone aanblik van de gevel én zorgt dat u langer plezier heeft van de gevelbekleding. Hoe kunt u de gevelbekleding het beste reinigen? Hier vindt u een aantal handige tips voor het reinigen van uw gevelbekleding.

Reinigingsproducten 

Het reinigen van de gevelbekleding kan met eenvoudige schoonmaakmiddelen. Zachte reinigingsmiddelen (zonder oplos- en schuurmiddelen) zijn geschikt voor het reinigen van de gevelbekleding. Gebruik bijvoorbeeld schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is een goedkoop reinigingsmiddel dat voor veel verschillende klussen gebruikt kan worden. Bovendien is het geen probleem wanneer het product in het milieu belandt. Los voor het reinigen van de gevel een klein beetje schoonmaakazijn op in warm water.

Handige hulpmiddelen

Handige hulpmiddelen voor het reinigen van de gevelbekleding zijn o.a. een spons en een borstel. Welke hulpmiddelen u het beste kunt gebruiken wordt bepaald door het type gevelbekleding. Gevelbekleding met een structuur aan het oppervlak kan het beste worden schoongemaakt met een zachte borstel. Sponzen en doeken kunnen gaan pluizen op ruwe oppervlakken. Gebruik nooit een hogedrukspuit voor het reinigen van de gevelbekleding!

Het reinigen van gevelbekleding en dakrandbekleding op hoogte

Het reinigen van gevelbekleding die op hoogte is aangebracht (zoals topgevels etc.) kan een lastige klus zijn. Gelukkig zijn een aantal handige hulpmiddelen beschikbaar voor het reinigen van gevelbekleding en dakrandbekleding op hoogte. Zo zijn diverse modulaire reinigingssystemen beschikbaar, bestaande uit telescoopstelen en wasborstels. Ook beschikken een aantal van deze systemen over een speciale aanvoer van water en reinigingsmiddelen. Gebruik een telescoopsteel in combinatie met een wasborstel voor het reinigen van hoger geplaatste gevelbekleding en dakrandbekleding. Het systeem is uitgerust met een watervoorziening en een voorziening voor het toevoegen van reinigingsmiddelen. Kies voor een zachte borstel.

 

 

 fetim group logo

Hulp nodig?

Heeft u vragen, opmerkingen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste materialen? Neem contact op met de professional van Fetim!