ALGEMEEN

Wat is KOMO?

KOMO is een keurmerk dat wordt gebruikt in de bouw en utiliteitsbouw. Producten die het KOMO-keurmerk dragen voldoen aan de door Stichting KOMO gestelde eisen op het gebied van kwaliteit. Producten voorzien van het KOMO keurmerk geven de consument de zekerheid van kwaliteit. Voor meer informatie over KOMO kunt u terecht op de website

FSC®/PEFC™ gecertificeerd hout: wat betekent dat?

FSC® en PEFC™ zijn keurmerken op het gebied van duurzaam hout en bosbeheer. Het internationale PEFC™ keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Het FSC® kent een aantal strenge regels voor duurzaam beheer van bossen. Het FSC® stelt van duurzaam bosbeheer alleen sprake is wanneer de natuurbelangen, sociale belangen en economische belangen in evenwicht zijn. Kijk voor meer informatie op de website van het FSC® en de website van het PEFC™.

Thermisch gemodificeerd hout: wat betekent dat?

Thermisch gemodificeerd hout is extra duurzaam. Het proces bestaat uit het (onder toevoeging van water) verhitten en afkoelen van het hout. Het hout wordt door dit proces voorzien van extra duurzame eigenschappen en een mooie donkere kleur. Het proces vindt volledig plaats zonder het gebruik van chemicaliën.

PRODUCTINFORMATIE & VERWERKING

Hoe kan ik Ki-Kern monteren?

Ki-Kern kan worden op de volgende manieren worden gemonteerd:

  • Met behulp van het Paneltack lijmsysteem (Bostik)
  • Met behulp van de speciale Ki-Kern RVS A4 kleurkopschroeven

Raadpleeg voor meer informatie de technische documentatie en de verwerkingsvoorschriften.

Hoe kan ik Ki-Kern verwerken?

Ki-Kern kan worden gezaagd met een zaagblad geschikt voor massieve kunststof platen (30 – 4.05 mm.) Ki-Kern kan worden bevestigd met behulp van het Paneltack Lijmsysteem of Ki-Kern RVS A4 kleurkopschroeven.

Raadpleeg voor meer informatie de technische documentatie en de verwerkingsvoorschriften.

Hoe kan ik Profort+ bevestigen?

Profort+ kan worden bevestigd met speciale RVS schroeven, die zorgen dat de delen kunnen krimpen en uitzetten. Deze schroeven zijn speciaal ontwikkeld voor de bevestiging van de gevelbekleding. Let goed op dat deze schroeven los-vast gemonteerd moeten worden. 

Raadpleeg voor meer informatie de technische documentatie en de verwerkingsvoorschriften.

Welk gereedschap kan ik gebruiken voor het zagen van Profort+?

Profort+ kan worden gezaagd met behulp van standaard gereedschap.

Raadpleeg voor meer informatie de technische documentatie en de verwerkingsvoorschriften.

Hoe kan ik Protex verwerken?

Protex kan met behulp van standaard houtgereedschap worden verwerkt.

Raadpleeg voor meer informatie de technische documentatie en de verwerkingsvoorschriften.

Hoe kan ik UniPrime verwerken?

UniPrime kan met behulp van standaard gereedschap worden verwerkt. UniPrime is tweezijdig voorzien van een speciale paintlaag met fenolcoating. Het schilderen van de achterkant is dan ook niet nodig. Speciaal voor het afwerken van de zaagranden is UniPrime randsealer beschikbaar. Het afwerken van de zaagranden met de randsealer is nodig om te voorkomen dat vocht in de plaat kan trekken. Vervolgens kunt u UniPrime in iedere gewenste kleur schilderen.

Raadpleeg voor meer informatie de technische documentatie en de verwerkingsvoorschriften.

GARANTIE

Heb ik ook garantie als ik de gevelbekleding zelf monteer?

Als u de gevelbekleding volgens de verwerkingsvoorschriften heeft aangebracht heeft u recht op garantie.

ONDERHOUD

ALGEMENE TIPS

Reinig de gevelbekleding regelmatig met zachte (niet-schurende) reinigingsmiddelen (zonder oplosmiddel!). Het reinigen van de gevelbekleding kan met behulp van een zachte spons/borstel/doek. Gevelbekleding met een ruw oppervlak kan het beste worden gereinigd met een zachte borstel, sponzen en doeken kunnen pluizen achterlaten op het oppervlak. Gebruik voor het reinigen van de gevelbekleding NOOIT een hogedrukspuit! Raadpleeg voor onderhoudsadvies voor gevelbekleding (zoals UniPrime) die u zelf heeft geschilderd het advies van de verfleverancier. Kleine beschadigingen (zoals een kras) aan de gevelbekleding moeten zo snel mogelijk worden hersteld/bijgewerkt. GevelNet biedt voor verschillende producten een retoucheerverf om eventuele kleine beschadigingen te herstellen. Het herstellen van kleine beschadigingen voorkomt verdere schade aan de gevelbekleding. Niet voor niets is uw gevelbekleding voorzien van een duurzame toplaag, die het product beschermt.

Hoe moet ik Profort+ onderhouden?

Profort+ is slag- en stootvast en bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Het schoonmaken van de gevelbekleding kan met behulp van zachte reinigingsmiddelen (zonder oplosmiddelen!). Gebruik voor het reinigen van de gevelbekleding een zachte spons/doek. Reinig de gevelbekleding NOOIT met een hogedrukspuit!

Hoe moet ik Protex onderhouden?

Protex kan eenvoudig worden gereinigd met behulp van zachte reinigingsmiddelen (zonder oplosmiddelen!). Gebruik voor het reinigen van de gevelbekleding een zachte spons/doek/borstel. Reinig de gevelbekleding NOOIT met een hogedrukspuit!

Hoe moet ik Ki-Kern onderhouden?

Ki-Kern is voorzien van een speciale oppervlaktestructuur die zorgt dat vuil zich nauwelijks aan de gevelbekleding hecht. Het schoonmaken van de gevelbekleding kan met behulp van zachte reinigingsmiddelen (zonder oplosmiddelen!). Gebruik voor het reinigen van de gevelbekleding een zachte spons/doek/borstel. Reinig de gevelbekleding NOOIT met een hogedrukspuit!

Hoe moet ik Naturetech onderhouden?

Naturetech gevelbekleding kan worden gereinigd met behulp van zachte reinigingsmiddelen (zonder oplosmiddelen!). Gebruik voor het reinigen van de gevelbekleding een zachte borstel. Reinig de gevelbekleding NOOIT met een hogedrukspuit! Speciaal voor het herstellen van eventuele kleine beschadigingen is Naturetech retoucheerverf beschikbaar.

Hoe moet ik ModiWood onderhouden?

ModiWood gevelbekleding kan worden gereinigd met behulp van zachte reinigingsmiddelen (zonder oplosmiddelen!). Gebruik voor het reinigen van de gevelbekleding een zachte borstel. Reinig de gevelbekleding NOOIT met een hogedrukspuit! Gebruik voor het bijwerken van eventuele kleine beschadigingen ModiWood retoucheerverf. Heeft u de gevelbekleding van ModiWood zelf geschilderd? Raadpleeg dan het advies van de verfleverancier.

Hoe moet ik UniPrime onderhouden?

Raadpleeg voor het onderhoud van UniPrime de instructies van de verfleverancier.

VERKOOPPUNTEN & OFFERTE AANVRAGEN

Ik ben particulier en zoek een verkooppunt.

Op de website vindt u een compleet overzicht van de verkooppunten. U kunt ook direct een offerte aanvragen.

Ik ben professional en zoek een verkooppunt.

Op de website vindt u een compleet overzicht van de verkooppunten. Ook verkooppunten voor professionals vindt u in dit overzicht.

Ik ben professional en heb interesse om de producten in het assortiment op te nemen.

Professionals die interesse hebben in het opnemen van de producten in hun eigen assortiment kunnen contact opnemen met Fetim Group via 020 – 580 52 85. U kunt ook een e-mail sturen.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Op de website kunt u via het formulier een offerte aanvragen. We sturen deze aanvraag door naar een professional in uw omgeving.fetim group logo

Hulp nodig?

Heeft u vragen, opmerkingen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste materialen? Neem contact op met de professional van Fetim!