Het bekleden van de dakkapel

Gevelbekleding is ook geschikt voor het bekleden van een dakkapel. Het zorgt voor een mooie uitstraling van de dakkapel en maakt dat deze perfect aansluit op de stijl van de woning. Het kiezen van het juiste materiaal voor het bekleden van uw dakkapel is dan ook belangrijk.

Gevelbekleding voor de dakkapel kiezen

Het bekleden van een dakkapel kan met diverse soorten gevelbekleding. De materiaalkeuze is afhankelijk van twee beslissende factoren:

  • Past het materiaal in de stijl van de woning?
  • Hoe onderhoudsarm is het materiaal?

Het uiterlijk

Houten gevelbekleding heeft een mooie en natuurlijke uitstraling, maar vereist meer onderhoud dan kunststof gevelbekleding. Producten zoals Profort+ en Protex bieden uitkomst door de uitstraling van hout te combineren met het onderhoudsarme karakter van kunststof gevelbekleding. Zeker wanneer de gevelbekleding op hoogte wordt toegepast, is deze niet van houten gevelbekleding te onderscheiden. Protex gevelbekleding is bekleed met luxe Renolit-folie; deze folie is voorzien van een subtiele houtstructuur én beschikbaar in diverse natuurlijke dessins, zoals Golden Oak, Vergrijsd Ceder en Mahonie. Profort+ creëert de look & feel van geschilderde houten gevelbekleding.

Het onderhoud

Het onderhoud vormt eveneens een beslissende factor in de keuze voor de dakkapelbekleding. Hoe onderhoudsarm het materiaal moet zijn, is een persoonlijke keuze. Het is goed om te realiseren dat een dakkapel zich op hoogte bevindt en dat onderhoud en schilderen lastig kunnen zijn. Kunststof gevelbekleding biedt als voordeel dat deze nooit geschilderd hoeft te worden. Gladde oppervlakken bieden als extra voordeel dat vuil minder kans krijgt om zich aan het materiaal te hechten. Kunststof gevelbekleding met een glad oppervlak is daarom de meest onderhoudsvriendelijke keuze. Ki-Kern gevelbekleding is een goede keuze voor wie de dakkapel wil bekleden met kunststof gevelbekleding met een gladde structuur. Ki-Kern is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, zoals bijvoorbeeld Vergrijsd Hout.

Hoe vaak moet de houten bekleding van de dakkapel geschilderd worden?

Het is een vraag die vaak wordt gesteld: hoe vaak moet de houten bekleding van de dakkapel geschilderd worden? Helaas bestaat op deze vraag geen kant-en-klaar antwoord. Hoe vaak houten gevelbekleding en dakkapelbekleding geschilderd moeten worden is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt gevelbekleding aan zee blootgesteld aan andere invloeden dan een groen gebied met veel bomen. Ook de gekozen kleur(en) en de gebruikte verf kunnen een groot verschil maken.

Wilt u advies over welke dakkapelbekleding het beste bij u past? Neem dan contact op. fetim group logo

Hulp nodig?

Heeft u vragen, opmerkingen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste materialen? Neem contact op met de professional van Fetim!